• 300 g (gemengde) paddestoelen
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 25 g boter
  • 25 g geraspte parmezaan
  • handvol bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • Extra: bakpapier

BEREIDING

 
Veeg de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes.

Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol ze op een bebloemd werkvlak of tussen twee vellen bakpapier uit tot een grote lap.

Snij er 4 cirkels van 15 cm uit.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat nog even in de koelkast.

Verwarm de oven tot 200ºC.

Verhit een grote koekenpan, smelt de boter erin en bak de paddestoelen 5 min op hoog vuur, tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.

Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Neem de pan van het vuur en schep de parmezaan, peterselie en knoflook door de paddestoelen.

Kerf voor een opstaande rand elk deegrondje met een bot mes op 1 cm van de rand in (voorzichtig: snij het deeg niet helemaal door).

Schep een kwart van het paddestoelenmengsel op het midden van elke deegbodem.

Kwast de rand in met ei.

Bak de taartjes in 20 min luchtig, en krokant.

Serveer direct.