• 80 g voorgebakken brood (bijv stokbrood)
  • 400 g witte bonen uit blik, uitgelekt
  • 1 eidooier
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el mayonaise
  • 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 flinke pastinaak
  • 1 flinke oerwortel (of gewone winterpeen)
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • olijfolie extra vergine
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 6 sprieten bieslook
  • 6 el stevige yoghurt
  • 4 pitabroodjes
  • peper en zout
  • Extra: keukenmachine

BEREIDING

 

 

Maal het brood fijn in de keukenmachine.

Maal de uitgelekte bonen met de eidooier, mosterd, tomatenpuree en mayonaise mee fijn en voeg peterselie toe.

Breng het mengsel op smaak met peper en zout en vorm er grote of een aantal kleinere burgers van.

Laat ze in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200ÂșC.

Schil pastinaak, peen en ui.

Snij de courgette, peen, pastinaak en ui in gelijke stukken en verdeel ze over een bakplaat/braadslede.

Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met rozemarijn, peper, zout en gehakte knoflook.

Zet de groenten 20 min in de oven.

Schep ze dan om en schakel nog 10 min over op de ovengrill.

Snij intussen de bieslook fijn, meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Bak de burgers in hete olie in een koekenpan aan beide zijden mooi bruin.

Verwarm de pitabroodjes ca 8 min.

Serveer de burgers met de pita, geroosterde groenten en yoghurtsaus.

Lekker met veldsla met citroen en olijfolie.