- 1,5 kg kleine ratte aardappels (Franse vastkokers)
- zonnebloemolie
- 500 g bladerdeeg (liefst van de banketbakker)
- 1 ei
- 4 el melk
- 1 stuk ossenhaas (filet de boeuf) van 11/2 kg
- 2 el Atlantic Seasoning Pepper
- zout en versgemalen zwarte peper
- 4 el truffeljus
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 240°C.
Boen de aardappels schoon en dep ze droog.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de ongeschilde aardappels 5 min op hoog vuur.
Draai het vuur dan laag, leg een deksel op de pan en bak de aardappels in nog 30 min gaar.
Schud ze regelmatig om.
Rol het bladerdeeg op een bebloemd werkvlak uit tot 2 rechthoekige lappen, groot genoeg om de ossenhaas in te verpakken.
Klop het ei los met de melk.
Bevochtig een bakplaat met water en leg hierop een deeglap.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en braad de ossenhaas rondom bruin aan.
Leg de ossenhaas in het midden van de deeglap op de bakplaat en dek af met de tweede.
Plak de randen goed vast met losgeklopt ei en bestrijk ook de bovenkant van het deeg met ei.
Bestrooi het pakket rondom royaal met peper en wat zout.
Schuif de bakplaat 5 min in de hete oven.
Verlaag de temperatuur dan naar 180°C en bak nog ca 30 min tot het deeg gaar en bruin is.
Laat het vlees 5 min rusten met de ovendeur open en snij het dan in plakken.
Strooi zout en peper over de aardappeltjes, druppel de truffeljus erover en serveer ze bij het vlees.